peyami

Peyami Nazik hakkında....

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Sarıkamış'ta Özgür T.ın konforu ile temizlenmiş ve dinlemiş bir durumda 27 temmuz 06.10 da pedala çıkıyorum.Karakurt'a kadar yaklaşık 30 km pedal basmadan ulaşıyorum., sonra horasan ve de 13.00 da 107.18 km ile köprüköy öğretmen evine ulaşıyorum. Klasik sol dizimin ağrısına birde sol kasığımın ağrısı ekleniyor.
Köprüköy'den 05.44 de erzurum'a doğru hareket ediyoruz.uzun dik olmayan rampalarla hep pedal çevirerek 55 km sonra erzurum'a ulaşıyoruz. 6 km lik dik bir inişten sonra erzurum'un şehir merkezine girmeden yönümü tortum'a çeviriyorum. ve yine uzun yatık pampalar devam ediyor.son 7-8 km dim dik aşagı inerek saat 14.40 da 108.51 km yol alarak tortum öğretmen evine ulaşıyoruz.sol dizim iyi değil ve sol kasık kötü. sağlık ve yağmur nedeniyle tortum'da bir gün dinleniyorum.
30 temmuz sabahı 05.44 te tortum öğretmen evinden ayrılıyoruz.artık hiç pedal çevirmeden ilerliyorum. ama hava soğuk (-içlik,tişört ve polar giyiyorum). çok az bir rampa çıkarak tortum şelalesine ulaşıyor ve yoldan yaklaşık 200 m içerde olan şelaleyi geziyorum.çay içemeden ayrılıyoruz , ramazan nedeniyle her yer kapalı. ve tekrar hiç pedala çıkmadan yusufeli sapağına kadar akıyorum. son 9 km lik yolu pedala basarak ve sıcaktan yanarak 11.38 de 95.69 km yol ile yusufeli öğretmen evine ulaşıyorum.bisikleti ve bir çantayı öğretmen evine emanete bırakarak minibüs ile 55 km yol kat ederek olgunlar'a varıyorum.yolda ciddi yağmura yakalanıyoruz ama minibüsteyim bir kez daha yırtıyorum yağmurdan.ve dilberdüzü'ne eyüpve hüseyin (3-4 gün birlikte zaman geçirdiğim 93 doğumlu gençler) ile beraber yürüyoruz.2 h 30' yürüdükten sonra güneş batmış ay (neredeyse dolunay) doğmuş bir durumda dilberdüzüne ulaşamadan çadırı kurup yatıyoruz.                                                                                                                                                  ve sabah 5 dk lık bir yürüyüşle dilberdüzüne murat s.e kavuşuyoruz.dostun sıcak yüzü ne güzel sarılıyoruz. onur korkmaz'ın murat s.in tel na çektiği msj dan kızım ceren'in doğum yaptığını öğreniyorum ve hoşgeldin kemalcan diyorum 31 temmuz.
gece sürekli yağan yağmur nedeniyle geç bir şekilde kalkıp yamaçlar bulutlarla kaplı olmasına rağmen 07.30 da eyüp ve hüseyin ile beraber kaçkar'a doğru yürüyüşe başlıyoruz. zirvenin hemen altında günlerdir çekmeyen telefonum çalıyor ve fatma v. torunum ve benim doğumlarımızı kutluyor,sağolasın.                        
bu gün 1 ağustos benim doğum günüm ve kaçkar dağın de  (3932 m) zirvesindeyiz. zirveden ayder tarafına bakıyorum; her taraf sislerle kaplı hiçbirşey seçilemiyor.bizim bulunduğumuz dağın güney yüzün de  ise bulutlar çok hızlı hareket ediyorlar.bir bakıyorsun karşı sırtlar sisler içerisinde kalmış her yer bembeyez, bazende vadilerden sisler üzerimize üzerimize geliyorlar sanki bulutlara dokunuyoruz.                                                            tebrik ve fotolardan sonra sol dizimin ve sağ ayak bileğimin ağrıları ile dolular ve yağmur eşliğinde 8 h de kampa ulaşıyoruz. gece şiddetli yağan yağmur sonucu çadırım çok su alıyor.matımın etrafını kirli,temiz çamaşrlarla besleyerek sabahı ediyorum.
sabah 2 ağustos parlayan güneşin etkisi ile herşeyi kurutuyor  ve kahvaltı sonrası dilberdüzünden murat s., gökdeniz ve kampın maskotu baran ile vedalaşarak ayrılıyorum.3h lik yürüyüş ile yaylalar köyüne ulaşıyor ve bir gece konaklıyorum çamyuva pansiyonda.
sabah 3 agustos önce yusufeli sonrada erzuruma araçlarla ulaşıyorum.